reede, 6. november 2015

Misjonikoori advendikontsert Jõgeval




6. detsembril toimus Jõgevamaa Gümnaasiumi saalis EELK Misjonikoori imeline kontsert, kus koguti annetusi Jõgevale uue EELK kirikuhoone ehitamiseks. Palju tänu Jõgeva Linnavalitsusele, kelle toetusel kontsert teoks sai!
Jõgeva kogudusel on 77 aastat tagasi kiriku ehituseks kingitud 1 ha suurune maatükk Jõgeva linnas. Veel hiljaaegu oli kirikuhoone ehitamine ainult suur ja kättesaamatu unistus. Viimasel ajal on aga koguduse juhatuse esimees Mare Rosin konkreetseid samme astunud, et unistus reaalsuseks saaks. Peagi on valmimas kirikuhoone maa-ala detailplaneering. Ka edasisteks tegevusteks on juba päris konkreetsed plaanid olemas.
            Üle kümne aasta tagasi oli Jõgeva inimestel võimalus esimest korda saada osa Misjonikoori kontserdist. Tookord oli Jõgeva kogudusemaja 120-nekohalises saalis kuulajaid palju rohkem, kui oli saalis istekohti. Kontserti mäletati veel siiamaani. Tänavu toimus kontsert gümnaasiumi suures saalis ja saal sai kuulajaid täis. Kontsert moodustas suurepärase terviku kauni muusika, piiblilugemiste, palvete, Jõgeva kiriku ehitamise visiooni ja linnapea tervitusega. Suurim tänu Misjonikoorile, dirigendile, kõigile solistidele, saateansamblile ja heli ning valguse seadjatele kauni kingitue eest Jõgeva kogudusele! Suur tänu ka neile, kes tulid kontserti kuulama ja neile, kes tegid annetused kiriku heaks!